Evoque Owners Club banner

Ukryte / Tajne Menu - Co warto wiedzieć, ludzie?

32K views 68 replies 14 participants last post by  Veteran  
#1 ·
Tak wiele samochodów na naszych drogach ma dziś tajne lub ukryte menu, które oferują albo jakieś prozaiczne opcje, albo w niektórych przypadkach całkiem spektakularne opcje. Menu mojego BMW nie jest jednak zbyt ciekawe...🥱

Słyszałem, że Evoque ma tajne/ukryte menu, które wydaje się być całkiem sprytne.

Przyjaciółka mojej córki ma MY16 Evoque i mówi, że jej robi kilka całkiem wyjątkowych rzeczy.

O co tu chodzi, ludzie? Chętnie zobaczę, czy L551 ma to, co starszy, bo jestem za odrobiną dziwactwa!

#2 ·
Z tajnego menu Evoque możesz ustawić wybór utworów/muzyki dla różnych funkcji

• Like
Reactions: ukcommander
#3 ·
Ukryte menu jest świetne, można je ustawić tak, aby odtwarzało melodie w różnych funkcjach... Problem w tym, że kiedy mój samochód trafił na nową przekładnię kierowniczą, straciłem to, co ustawiłem... Myślę, że @Doink lub Maffy mogą pomóc... Nie pamiętam, jak to zrobić. Ale na przykład, kiedy używałem łopatek zmiany biegów, miałem m.people ..moving on up play. Kiedy otworzyłem roletę panoramicznego dachu, miałem ....here comes the sun. Pewnie przyjdą, żeby to wyjaśnić.

#4 ·
Nie ustawiłem ich wielu na swoim. Miałem Bat out of Hell w trybie dynamicznym

#7 ·
Nie tylko tajne menu, zastanawiam się, czy nowe style/Model Evoques nadal mają małą pompkę do opon zapasowych pod maską - wyciągnęła mnie z kilku opresji.

#9 ·
Nie tylko tajne menu, zastanawiam się, czy nowe style/Model Evoques wciąż mają małą pompkę do opon zapasowych pod maską - uratowała mnie z kilku opresji.
Czy to jest samopompująca się jednostka?

• Like
Reactions: 9492
#12 ·
Może wersja samonapełniająca. MY17 miał małą sprężarkę w pobliżu butelki do uzupełniania płynu do spryskiwaczy, ale starannie schowaną - zajęło mi wieki, żeby ją początkowo znaleźć - na wypadek, gdyby guma była przeterminowana lub gdybyś został w tyle - dobra obserwacja UKC

#13 ·
MY2015, bezużyteczne funkcje w tym tajnym menu!

#14 ·
Nie można się nawet do niego dostać w MY20, przycisk parkingowego jest na ekranie, więc nie można go przytrzymać.

#16 ·
Nie można się nawet do niego dostać w MY20, przycisk valet jest na ekranie, więc nie można go przytrzymać.
To także "miękki przycisk" (ekran dotykowy) w starszych pojazdach!
Jak w każdym urządzeniu dotykowym, po prostu "długie naciśnięcie".
Oczywiście "jajka wielkanocne" w oprogramowaniu mogą się znacznie różnić w MY20.

#17 ·
Musi być, próbowałem tego dotknąć przez prawie minutę i nic nie poczułem.

#20 ·
Szczerze mówiąc, myślałem, że ta sprawa z tajnym menu to ściema. Wszedłem w to, ale nie widzę, w jaki sposób miałoby to być w ogóle przydatne, pomimo przeszukiwania forum. Czy naprawdę mogę połączyć piosenkę z otwieraniem rolety dachowej? Biorąc pod uwagę, że jestem do niczego w sprawach technicznych, byłoby wspaniale przechytrzyć drugą połówkę 😜

#21 ·
Sadie, jak mogłaś pomyśleć, że wszyscy chcemy cię wkręcić?
To troskliwe, przemyślane i przyjazne forum, na którym przekazujemy pomocne i przydatne wskazówki i porady, jak sprawić, by Twój samochód był lepszym doświadczeniem.
Pamiętaj, że jeśli uda Ci się odtworzyć piosenkę podczas otwierania rolety dachowej, przechytrzysz nas wszystkich!;)

#22 ·
To troskliwe, przemyślane i przyjazne forum, na którym przekazujemy pomocne i przydatne wskazówki i porady, jak sprawić, by korzystanie z samochodu było lepszym doświadczeniem.
Leki właśnie zadziałały, Maff?
:D
Zgadzam się jednak.
O ile nie zaczniesz rozmawiać o samochodach elektrycznych.
:rolleyes::LOL:

#25 ·
Nie mogę sprawić, żeby piosenka grała, gdy otwiera się moja roleta 🙁

• Like
Reactions: Maffy
#27 ·
A nagroda za menu serwisowe MY20 Easter egg to........
Image
Image

#32 ·
#29 ·
#31 ·
To jest moje tajne menu, które mam w samochodzie. Naciskam wyimaginowany przycisk na gałce dźwigni zmiany biegów i krzyczę 'tryb wulkanicznego mężczyzny'. Moja żona uwielbia tę piosenkę podczas jazdy samochodem. Ok, to żartobliwa piosenka z Eurowizji, ale jest po prostu tak dobra, że nawet ja ją lubię :p