Evoque Owners Club banner

Android Auto

2.7K views 6 replies 4 participants last post by  CaptainNick  
#1 ·
Cześć wszystkim.. czy ktoś wie, jak mogę sprawdzić, czy mój samochód ma Android Auto? Próbowałem podłączyć telefon do USB i nic się nie dzieje, więc zgaduję, że nie ma... To model 2018 SE Tech, a radio ma przyciski z boku.

Dzwoniłem do JLR i rozmawiałem z dwiema osobami. Jedna powiedziała, że model 2018 powinien już to mieć i to tylko kwestia aktualizacji, a druga osoba przywołała zupełnie inny samochód z moją rejestracją, ale potem powiedziała, że model 2018 tego nie będzie miał.

#3 ·
Hej,

mam SE Tech z 2018 roku i mogę potwierdzić, że Twój samochód nie obsługuje Android Auto. Port USB w konsoli nie zrobi nic innego, jak tylko pozwoli Ci odtwarzać multimedia za pośrednictwem fabrycznego systemu audio (incontrol).

Jeśli chcesz Android Auto, musisz zainstalować (lub zlecić instalację) nieoryginalne urządzenie Wireless Carplay/Android Auto. Znajduje się ono w linii z istniejącym systemem samochodowym i za pomocą długiego naciśnięcia klawisza pozwala przełączać się między nim a standardowym systemem samochodowym. Oba skutecznie używają tego samego ekranu.

Wyszukaj tutaj bezprzewodowy carplay, a znajdziesz wiele treści, które Ci pomogą, a także wiele filmów na YouTube na ten temat.

Istnieją dwa fabryczne systemy: Bosch (zazwyczaj wcześniejsze modele) i Harman Kardon (zazwyczaj późniejsze modele L538 po liftingu z około 2018 roku), więc Twój może być jednym z nich, ale bardziej prawdopodobny jest system Harman. Jeśli tak, pasuje pod siedzenie kierowcy.