Cześć,
To mój pierwszy post tutaj i dla każdego, kto czyta ten wątek, chciałem zwrócić uwagę na kilka opisów, które mogą być mylące, a przynajmniej mylące dla właścicieli szukających rozwiązań innego problemu, również związanego z akumulatorem.
Użyta tutaj terminologia opisywała akumulator używany do "Start/Stop" jako akumulator TSS (twin solenoid starter).
Ale później przeniosła się na "Auxiliary Battery" lub "Aux Battery".
Ponadto w USA istnieje Biuletyn Serwisu Technicznego, który nazywa części akumulatora Eco Start/Stop jako: "Dual Battery Junction Box - Part Number LR048786".
Chciałem zwrócić uwagę, że istnieje inny akumulator o nazwie Auxiliary Battery. Więc dla tych z Start/Stop można go nazwać drugim lub trzecim.
Oficjalnie - numer części na moim Auxiliary Battery to BJ32-19G207C-AA z etykietą Land Rover na górze tego, co jest markowym akumulatorem Power Sonic PS-1212 12 Volt 1,2 Amp. Hr, który ma zastosowanie w systemach alarmowych w domu, wózkach inwalidzkich z napędem elektrycznym i innych zastosowaniach. Obecny PS-1212 to 1,4 Amp. Hr.
Wskakuję tylko dlatego, że to był jeden z pierwszych wyników wyszukiwania, które znalazłem podczas wyszukiwania "Auxiliary Battery" i "Evoque" w Google - i znalazłem inne wątki w innych miejscach, w których mówi się o Auxiliary Battery i myli się te dwa...
(Powodem, dla którego szukałem, jest - błąd przy uruchamianiu - "usterka skrzyni biegów wybierz parkowanie przed zatrzymaniem silnika", co moim zdaniem jest tymi samymi błędami w innych krajach nazywanymi "usterką skrzyni biegów wybierz parkowanie przed zatrzymaniem silnika". Ten akumulator najwyraźniej napędza podnoszące się pokrętło skrzyni biegów).
Pozdrawiam,
Bill