Czy ktoś zna mobilną aplikację diagnostyczną dla OBD? Mam kilka dongle'i z innych samochodów, ale jeśli istnieje aplikacja specyficzna dla JLR, może ona wykonywać bardziej specyficzne funkcje związane z Evoque.
Ciekawy wątek (wymagany anorak i schowekMożesz być zainteresowany tym wątkiem DS - używanie OBD + aplikacji do monitorowania DPF/Regeneracji między innymi:
![]()
OBD Bluetooth Adapter
I remember reading on this forum about a member who has purchased an OBD Bluetooth adapter and was trying to figure out when a DPF regeneration takes place by reading the exhaust temperatures. I was unable to find that post again, so I'm starting a new topic. Sorry if I'm hijacking someone's...www.discosportforums.co.uk
Hej @Col_CTak, to MY18. Zatem z tego, co @PhilSkill powiedział (post #18), chociaż mogę mieć więcej dostępnych informacji, jest to dla mnie nieskuteczne, ponieważ użycie portu OBD powoduje problem z rozładowaniem akumulatora. Wygląda więc na to, że projekt został dla mnie porzucony. Najwyraźniej JLR używa teraz własnego oprogramowania Pathfinder, które wiąże mnie z dealerem LR lub dedykowanym niezależnym. Nie można nawet zresetować serwisu olejowego bez nich i nie ma w pobliżu odpowiednich niezależnych.![]()
Cześć @Binty Wcale nie, dzięki wielkie za wtrącenie się.Cześć, przepraszam za wtrącanie się, ale spadek o 0,2 0,3 wolta w nocy jest normalny.
Samochód ładuje się powyżej 14 V, a pomiar wkrótce po wyłączeniu daje wyższy odczyt niż po ustabilizowaniu się w nocy, ale powinien być wtedy dość stabilny.
IMHO obserwowałbym to przez dłuższy czas, zanim zdecydowałbym, że masz pobór mocy.